Yağlı egzama krem , merhem, losyon ve şampuan gibi çeşitli formlarda ürünlerle tedavi edilmektedir. Kullanılacak ürün yada ilaç hastalığın olduğu alana göre değişir.
Kılsız alanlardaki yağlı egzama krem ve merhemlerle, kıllı alanlardakiler ise şampuan ve losyonlarla tedavi edilir.
Kıllı bölge dendiğinde daha çok saç, sakal, bıyık, kaş akla gelir ve bu bölgelerde kortizon içeren losyonlar yada kortizonların yaptığı yan etkilere sebep olmayan bitkisel kortizon ( meyan kökü extractı- fito steroid) içeren ve ek olarak mantar etkili TTO içeren ürünler kullanılır. Kıllı alanlardan saçlı deride şampuanlarda kullanılmalıdır. Şampuan olarak seboderm gibi climbazol içeren şampuanlar veya ketokonazol içeren şampuanlar kullanılır. Seboderm günlük kullanıma uygun kalitede üretilmiştir diğer yağlı egzama şampuanları haftada 2 defadan fazla kullanılırsa saçı yıpratabilir.
Diğer vücut alanlarındaki egzama ve yağlı egzama için merhem ve krem kullanılır demiştik. Yine bunlarda kortizon içerenler ve bitkisel kortizon içerenler vardır. Kortizonun yan etkileri olduğu ve hastalığın kronik yani uzun tedavi süreci gerektireceğini bilerek bitkisel kortizon olan meyan kökü extractı içeren merhemler tercih edilmelidir.
Yağlı egzama bitkisel krem dendiğinde akla meyan kökü extractı içeren merhemler gelir. Bunların en bilineni pruzon merhemdir. Pruzon merhem bitkisel kortizon yanı sıra kalamin, cinko oxit ve TTO gibi maddeler de içermektedir. Egzamanın daha çok yüz bölgesinde görülmesi sebebiyle fondöten renginde üretilmiştir, bu sayede sürüldüğü alanda kirliliğe sebep olmaz.
Sonuç olarak,
Yağlı egzama için kremler, losyonlar ve şampuanlar kullanılır, bölgeye göre seçim yapılır, kronik ve tekrarlama eğilimi yüksek hastalık olduğu için kortizonlar gibi yan etkisi olmayan bitkisel ürünler tercih edilir.